Салат „Морський скарб“

Veröffentlicht von

Неможливо придумати нічого смачнішого і кориснішого за салат з морепродуктами. Ці делікатеси вважаються найдревнішою їжею, оскільки ними харчувалися ще наші давні предки, які жили біля моря. Страви із додаванням морських продуктів є максимально корисними і користуються неабиякою популярністю. Їх ніжне м’ясо і пікантний, незвичний смак підкорює серця поціновувачів якісної, корисної кухні. Саме тому ми підготували для Вас неймовірний салат „Морський скарб“ з червоною ікрою, морською капустою і яйцем – адже ми віримо, що Ви здатні по заслугах оцінити його цінність. Такий салат є ідеальним варіантом для святкового столу – гості ситі і задоволені подачею делікатесу, а Ви отримаєте море компліментів в сторону вашого кулінарного шедевра. Саме так, цей салат є справжнім шедевром – готується за лічені хвилини, а виглядає ну просто на всі сто! Проте не варто зациклюватися лише на святкових подіях – „Морський скарб“ ідеально впишеться в Вашу повсякденну рутину і на обідньому столі від нього не залишиться й сліду, так він сподобається Вашим рідним! 

салат рецепт

Інгредієнти для салату „Морський скарб“ :

– червона ікра (70 гр.)
– морська капуста (100 гр.)
– одне куряче яйце
– кунжут (30 гр.)

салат інгредієнти

Час приготування : 10 хвилин

Приготування

Крок 1.

Спочатку займемося тим, що займає найбільше часу – зваримо яйце. Наберіть невеличку каструлю холодної води, помістіть туди куряче яйце і варіть ще 7 хвилин після того, як вода закипить. Тоді Ви отримаєте зварене яйце з цілісним жовтком, що є важливим для нашого салату. Будете варити на хвилину менше – жовток получиться рідким. 

салат яскравий

Крок 2.

Помістіть яйце у холодну воду і після того, як воно охолоне, почистіть його, акуратно відділіть жовток і наріжте білок кільцями (так, як зображено на фото). Яйця є дуже необхідним продуктом – і білок, і жовток мають певні корисні властивості. Білок, до прикладу, має в своєму складі мало калорій і 0 жиру, багатий вітаміном В і допомагає понизити кров’яний тиск. А в жовтку є такі незамінні речовини як холін і лецитин, а також він багатий корисними жирами. Лікарі радять вживати яйця кожного дня – це допоможе підняти Вам настрій (холін в складі яйця допомагає покращити нервову систему).

салат простий

Крок 3.

Підготуйте морську капусту. Це, мабуть, найкорисніший інгредієнт з цілого салату. Морська капуста допомагає при лікуванні таких захворювань як анемія і авітаміноз, покращує обмін речовин, сприяє очищенню організму, знижує ризик утворення тромбів і злоякісних новоутворень, допомагає боротися зі стресом і захворюваннями щитоподібної залози. Такий список вражає, чи не так? І це ми перелічили лише найважливіші моменти. Тому, без вагань додавайте морську капусту у свій щоденний раціон.

салат поживний

Крок 4.

Не менш важливою є і червона ікра – просто кладень вітамінів (А, D, Е) і мінералів (йод, фосфор, фолієва кислота, жирні кислоти Омега-3 і Омега-6). Ікра також є джерелом білка, який дуже легко засвоюється. Хочете принести своєму організму як можна більше користі – не уникайте цього цінного дару моря.

салат корисний

Крок 5.

Прикрашати наш салат ми будемо кунжутом – він гордиться таким компонентом як сезамін, що запобігає старінню шкіри і є потужною профілактикою ракових захворювань.

салат смачний

Крок 6.

Ось ми і наблизилися до останнього, ключового моменту нашої роботи. Оберіть красиву тарілку і викладіть на неї морську капусту, посипте яєчним жовтком і кунжутом. Тоді розкладіть порізаний кружечками білок навколо морської капусти і наповніть кільця червоною ікрою. Вуаля! – декілька секунд і апетитна смакота готова до подачі. Сподіваємося, що рецепт вам сподобався, і Ви ще не раз порадуєте ним рідних. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert