Запіканка з куркою

Veröffentlicht von

Запіканка з картоплею і куркою – це надзвичайно смачна страва, яку можна дуже легко і швидко приготувати в духовці. Історія виникнення запіканки є досить спонтанною – кажуть, що одна американка просто приготувала страву з продуктів, які залишилися в холодильнику, а результат перевершив усі очікування. Сьогодні ж ця, колись ненароком приготована смакота, слугує чи не найулюбленішим домашнім обідом чи вечерею – особливо в великих сім’ях. Дуже часто можна помітити і те, що прикрасою святкового столу на певних подіях є запіканка з куркою і овочами. Це дуже хороше рішення для святкового меню, адже запіканка готується швидко і просто, при цьому має відмінний смак, дуже апетитно виглядає, а інгредієнти доступні усім. Не забуваємо і про те, що ця страва, при правильному виборі інгредієнтів, є ще й корисною! Сьогодні існує безліч рецептів запіканок, які відрізняються складом, кількістю інгредієнтів, часом приготування… Ми ж пропонуємо Вам рецепт запіканки з куркою, плавленим сиром і картоплею, який просто покорить Ваші смакові рецептори! Готові записувати рецепт?

запіканка рецепт

Інгредієнти для запіканки з куркою :

– два курячих філе
– картопля (6-7 шт.)
– плавлений сир (150 гр.)
– дві цибулини
– оливкова олія
– сіль, перець, спеції

запіканка інгредієнти

Кількість порцій : приготованої страви вистачить на 6 порцій
Час приготування : приблизно 1 година (20 хв. на підготовку і 40 хв. на випікання)

Приготування

Крок 1.

Візьміть два свіженьких курячих філе. Це найулюбленіше м’ясо як дітей, так і дорослих, адже в ньому немає шкірки, хрящів і кісток. Проте є дуже багато тваринного білка, який легко засвоюється і є необхідним для наших м’язів і для організму в цілому. Продукт також містить вітаміни групи В, залізо і інші корисні компоненти. Саме куряче філе часто рекомендують лікарі і дієтологи, адже в ньому набагато менше жирів, ніж в інших частинах курки.

запіканка смачна

Крок 2.

Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Нарізане куряче філе солимо, перчимо і додаємо приправи за бажанням. 

запіканка поживна

Крок 3.

Після того, як ми підготували курку, перейдемо до картоплі. Перед тим, як чистити її, замочіть на 5 хвилин у воді для відмокання бруду, тоді ще раз помийте її. Після цього візьміть гострий ніж і починайте чистити картоплю, як Вам зручно – по спіралі чи вертикальними полосками. Очищені картоплини складайте в глибоку миску з холодною водою, а перед нарізанням ще раз ретельно їх помийте. Наріжте картоплю полосками. 

запіканка ситна

Крок 4.

Плавлений сир – це молочний продукт, який, насправді, має більше корисних якостей, ніж традиційний сир. В його складі є фосфор і кальцій, а найголовнішим є те, що організм здатний повністю його засвоїти. Споживання цього продукту є корисним для волосся і шкіри, а також він містить казеїн – такий необхідний нашому організмові білок.

запіканка проста

Крок 5.

Натріть плавлений сир на терці.

запіканка апетитна

Крок 6.

При нарізанні цибулі можна обійтися традиційним методом, але для чого, якщо ми підкажемо Вам, як зробити це без сліз? Є багато методів, щоб полегшити цей процес – чистити цибулю в окропі, ставити біля дошки для нарізання воскову свічку… це цікаво, але є простіший спосіб – просто постійно змочуйте лезо ножа. Після того, як почистите обидві цибулини, дрібно їх наріжте.

запіканка корисна

Крок 7.

Одразу підготуйте оливкову олію – зараз ми Вам пояснимо для чого.

запіканка швидка

Крок 8. 

Візьміть форму для випікання і полийте її дно оливковою олією. Тоді поміщаємо в форму курку і цибулю, засипаємо однією частиною тертого плавленого сиру. На це викладаємо картоплю, ще раз поливаємо оливковою олією і додаємо другу частину сиру. Відправляємо в духовку на 40 хвилин і готуємо при температурі 180 градусів. Запіканка готова – смачного Вам! При подачі можна прикрасити її помідорами, яйцем і зеленню та додати соусу для пікантності.

запіканка приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert