Закуска „Шампіньйони в клярі“

Veröffentlicht von

Ви не знаєте що приготувати із грибів шампіньйонів, які у вас залишилися невикористаними, ми вам порадимо, приготуйте гриби в клярі підсмажені на рослинній олії. Ця страва готується швидко, просто і легко. Її можна подавати в якості закуски, як на обід, так і на вечерю. Закуска виходить смачна, ароматна та ситна.

закуска апетитна

Для закуски вам знадобляться такі інгредієнти:

Шампіньйони – 500 грамів

Яйце куряче – 3 штуки

Мука пшенична вищого сорту – 200 грамів

Соняшникова олія – 200 грамів

Спеції.

закуска продукти

Корисні властивості інгредієнтів. Шампіньйони – це найпоширеніший вид грибів, які їдять в сирому вигляді, сушать, обробляють теплом. Гриби – низькокалорійний продукт, він складається з великої кількості води, білків, жирів, вуглеводів, клітковини, глюкози. Своїм складом білка гриби в деякій мірі можуть замінити м’ясо, через це їх полюбляють використовувати у вегетаріанських стравах. Найкраще поєднувати гриби з овочами, так вони приносять більше користі для організму. Гриби є добрим антиоксидантом, вливають на обмінні процеси в організмі, на метаболізм, швидко і м’яко виводять шлаки, допомагають знизити вагу, позбавляють остеопорозу, покращують роботу нирок, нормалізують роботу серцевої системи, присутність калію в грибах допомагає нормально функціонувати головному мозку, вітамін D допомагає в формуванні кісток, завдяки фосфору приводить організм в тонус, нервову систему заспокоює, знімає роздратування, втому. Їх рекомендують їсти вагітним жінкам, оскільки вони допомагають правильно формуватись нервовій системі плода. Людям здатним до алергічних реакцій лікарі рекомендують вживати гриби тому, що вони понижують прояв алергії, попереджають її появу.

Етапи приготування закуски:

1. Шампіньйони промийте під протічною холодною водою, підсушіть їх паперовим рушником. Шапочку потрібно почистити від шкірки. Готові гриби, якщо вони середнього розміру розріжте на чотири частини. При виборі шампіньйонів зверніть увагу на колір, він має бути білий або злегка кремовий, зі щільною структурою, з приємним грибним запахом, без плям.

закуска рецепт

2. Візьміть окрему посудину вбийте в неї троє яєць, додайте спецій до смаку, ретельно перемішайте до однорідної маси.

закуска ситна

3. А тепер в окрему тарілку насипте муку.

4. Розігрійте сковороду, налийте в неї достатню кількість соняшникової олії. Обваляйте кожен шматочок нарізаних грибів у муці, потім по черзі занурте їх у яйце зі спеціями, викладіть на розігріту сковорідку. Обсмажте гриби з усіх сторін.

закуска смачна

Готові обсмажені шампіньйони викладіть на паперові серветки, щоб вони ввібрали надлишок жиру. Візьміть тарілку для подачі закуски, викладіть на неї гриби, прикрасьте їх на свій розсуд. Ароматна, смачна, ситна, апетитна закуска готова. Смачного!

закуска готова

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert