Закуска „Новорічна ніч“

Veröffentlicht von

Хіба можливо уявити новорічний стіл без закусок, які чудово підходитимуть до шампанського? Звісно ж ні, і ми вважаємо, що ця традиція чудова. Адже витративши мінімум часу, ви можете пригостити своїх гостей апетитною та досить ситною стравою, яка нічим не гірша від основних. Класикою на 31 грудня завжди були, є та будуть шпроти. Вони можуть поєднуватись з багатьма іншими продуктами та утворювати незабутній пікантний смак. Давайте спробуйте і ви! Просто декілька простих інгредієнтів і ефектна та ситна закуска готова! „Новорічна ніч“ – це неабиякий смаколик, який складається із насичених за смаком зелених оливок, соковитої помідори, ніжного вершкового сиру, соусу та свіженького хлібчика з куркумою. Дуже оригінальне та ефектне поєднання, яке зацікавить всіх гостей за столом! А найголовніше те, що нею можна як і просто перекусити, так і взяти під келих шампанського!

закуска рецепт

Але давайте розглянемо більш конкретно, що саме вам потрібно:
– помідора середнього розміру 

– шпроти консервовані ( 4-5 штук)

– оливки консервовані зелені – хліб жовтий ( з додаванням куркуми/ 3-4 штуки)

– майонез ( 1 столова ложка)

–  сир вершковий ( приблизно 80 грамів)

закуска інгредієнти
  • Час приготування – не більше 15-ти хвилин
  • Кількість порцій – 3-4 канапе.

Етапи приготування та рекомендації

Етап 1.

Спочатку акуратно відкрийте банку зі шпротами. Потім злийте зайву олію та відкладіть потрібну кількість шпротів на тарілку. Додатково, коли витягуєте шматок риби, ще раз струсіть нею, щоб позбутись небажаного жиру та олії. Обрати якісні та смачні шпроти не так вже й важко, потрібно звертати увагу на консерви з літерою „Р“ на етикетці, адже це знак рибного виробництва. Якщо на банці зображена одна рибка, то усередині знаходиться велика риба, якщо їх кілька – тоді там дрібна. А тепер найголовніше – склад. До нього повинні входити тільки: риба (зазвичай це кілька або салака), рослинна олія та сіль.

ситна закуска

Етап 2.

Тепер візьміться за помідорку. Її потрібно добре промити під водою, висушити паперовим рушником та відірвати листочки. Далі поріжте овоч на кільця середньої товщини, а потім  подрібніть кожне кільце на кубики.

поживна закуска

Зверніть увагу на пружність та свіжість помідори, адже якщо вона не дуже тверда та соковита, тоді шматочки будуть розтікатись під час нарізання.

яскрава закуска

Етап 3.

Візьміть упаковку із вершковим сиром та дістаньте потрібну кількість сиру. Він чудово смакуватиме з іншими інгредієнтами та зробить присмак більш ніжним, а консистенцію під час жування – більш легкою.

Крок 4.

Обережно відкрийте банку консервованих оливок, дістаньте потрібну кількість плодів. Потім поріжте їх на кільця. Зверніть увагу на те, щоб випадково не купити плоди із кісточками, адже тоді ви фактично не зможете продовжувати готувати, плюс витратите багато часу на очищення кожної оливки. Також не забудьте про те, що оливки повинні бути саме зеленого кольору. Це пов’язано з тим, що саме цей вид оливок має дуже виражений та пікантний смак, який не зрівняється із класичними чорними оливками.

проста закуска

Крок 5.

Підготуйте соус та відділіть його, помістивши у окрему посудину.

ефектна закуска

Крок 6.

На черзі хлібчик. Ми обрали саме жовтий хліб із куркумою у складі. Окрім того, що він виглядає досить апетитно та оригінально, такий хліб має чималу користь саме завдяки цій пряній спеції. Куркума містить безліч ефірних олій, вітамінів групи В, вітамінів С, К, а також кальцію, йоду, фосфору та заліза. Тому обравши такий хліб, ви поєднуєте чудовий смак та безсумнівну користь!

пікантна закуска

Крок 6.

Настав час формувати канапе. Для цього розкладіть нарізаний хліб на тарілку, потім змастіть його шаром з вершкового сиру, а поверх нього добавте трішки соусу. Після цього викладіть на кожен шматок шпроти, збоку додайте кубики помідорки. Також розмістіть кільця оливок. Додатково добавте маленькі шматочки лимону, а також листя розмарину. У нас вийшов досить ситний варіант дуже яскравої та поживної закуски, тому вона одразу зникне з вашого столу, адже втриматись не скуштувати – неможливо! Смачного!

закуска приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert