Салат „Лісовий друг“

Veröffentlicht von

До кожного прийому їжі чи святкового столу знайдеться свій, „відповідний“ салат. Усе залежить від багатьох факторів : яка подія святкується, в яку пору року (щоб обрати сезонні овочі), і навіть залежно від місця, яке салат посідає в меню (закуска, основна страва, десерт). Звісно ж, салати подають і на десерт – фруктові, наприклад. Проте сьогодні ми з Вами поділимося рецептом справді особливого, святкового салату. „Лісовий друг“ є улюбленцем усім господинь, а в особливості мамів – діток надзвичайно приваблює вигляд салату у формі їжачка. Це, до речі, лайфхак у випадку, коли діти не хочуть їсти корисні овочеві салати. Варто лише підключити фантазію і поекспериментувати з продуктами – і ось черга за добавкою вже тут як тут! І саме такий результат викликає наш чудовий салат зі свіжих овочів, ніжного плавленого сиру, солодкого винограду і маринованих шампіньйонів. Давайте розберемо усе детальніше?

салат рецепт

Інгредієнти для салату „Лісовий друг“ :

– одна велика морква
– листя капусти білокачанної 
– один плавлений сирок
– мариновані шампіньйони (100 гр.)
– гроно винограду
– майонез (50 гр.)
– сіль, спеції за бажанням

салат інгредієнти

Час приготування : 25 хвилин

Приготування 

Крок 1.

Після того, як Ви підготували усі необхідні  інгредієнти, одразу займаємося їх нарізанням. Розпочнемо з маринованих шампіньйонів – вийміть гриби з банки і наріжте дуже дрібно. Мариновані шампіньйони корисні тим, що мають у своєму складі вітаміни А, В, С, амінокислоти, жирні кислоти і мінерали. Усі ці корисні речовини у складі грибів позитивно впливають на роботу мозку, покращують пам’ять, активізують роботу печінки і відновлюють сили після важкого робочого дня. 

салат апетитний

Крок 2.

Миємо виноград, розрізаємо кожну виноградинку навпіл і виймаємо кісточки. Цей плід є надзвичайно корисним і ми наполегливо Вам рекомендуємо додавати виноград до страв, які готуєте. Виноград здатний понизити рівень холестерину в крові, а також нормалізувати рівень гемоглобіну; сприяє усуненню грибкових захворювань. Споживати виноград радять і тим людям, які страждають астмою, адже він позитивно впливає на органи дихальної системи. 

салат оригінальний

Крок 3.

Акуратно натираємо плавлений сир на терці. Цікавим є той факт, що плавлений сирок є кориснішим за традиційний сир – організм здатний повністю його засвоїти. Він багатий кальцієм, фосфором, а також казеїном – білок вищої якості, який є дуже потрібним для організму.

салат цікавий

Крок 4.

Тепер так само натираємо і помиту та очищену моркву. Морква є настільки популярною, що являється постійним гостем на столі абсолютно кожної родини. І зовсім не дарма – такий кладень вітамінів ще варто пошукати. Найголовнішим елементом в складі моркви є каротин, який перетворюється у вітамін А, потрапляючи в організм і дуже позитивно впливає на зір. Не менш важливим є біотин – він забезпечує здоровий ріст і оновлення клітин. Також морква багато фітонцидами, ефірними маслами, фолієвою кислотою та мінералами (цинк, йод, кальцій).

салат пікантний

Крок 5.

Помістіть в одну посудину моркву з плавленим сиром і ретельно вимішайте з майонезом. 

салат смачний

Крок 6.

Отриману масу солимо і додаємо спеції за бажанням.

салат апетитний

Крок 7.

На велику тарілку викладаємо спочатку листя капусти. На ньому буде основа нашого „Їжачка“ – сирно-морквяна маса. Зверху посипаємо тертою морквою і прикрашаємо шампіньйонами. Для очей і носика використовуємо оливки і прикрашаємо нашу страву виноградом і зеленню. Посипаємо усе кунжутом і – вуаля! Наш „Лісовий друг“ готовий. Збирайте усіх на сімейну вечерю і насолоджуйтеся цим корисним і поживним салатом. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert