Закуска „Грибна поляна“

Veröffentlicht von

Як добре вибратися теплим осіннім днем до лісу. Кругом різноколірне листя, яке от-от опаде з дерев. А під ногами вже вкритий килим з опалого листя. Гуляючи, відчуваєш хрускіт маленьких гілочок. Зазвичай восени в лісі тихо, бо звірі вже готуються до зими й птахи готові відлітати до теплих країв. У такі дні прогулянка по лісу заспокоює та приносить задоволення. Обов’язково з собою візьміть кошик, адже осінь – це грибна пора року. Але шукати цих лісових їстівних та поживних мешканців потрібно добре під опалим листям та мохом. Найчастіше на лісовій галявині можна знайти запашні рижики, підберезники, сироїжки та білі гриби. Часто можна зустріти на старих пеньках цілий ряд опеньок. Гриби дуже корисні для нашого організму, адже містять багато вітамінів та мікроелементів. Проте в них мало калорій, що не вплине погано на нашу фігуру. Гриби – це джерело вітаміну D, особливо для вегетаріанців. В них міститься калій, селен, вітамін B12. Але вчені рекомендують вживати не більше 100 грамів грибів на день. Готувати гриби потрібно через те, що вам смакуватиме краще, бо від термічної обробки вони не втрачають свої властивості. Тому радимо приготувати закуску «Грибна галявина» та отримати вашу денну норму вітамінів та мікроелементів.

закуска смачна

 Для приготування нам потрібно:
Шампіньйони – 200 грамів
Помідора – 1 штука
Цибуля порей – 1 стебло
Шпинат свіжий – 100 грамів
Зелень кропу для декору

закуска інгредієнти

Важливо також зазначити наскільки корисними в нашій закусці є інгредієнти. У складі помідори є багато антиоксиданту, тобто вітаміну C, який становить чверть добової норми вітаміну. Присутній мінерал калій, необхідний для профілактики серцевих захворювань та контролю артеріального тиску. Також в помідорі міститься вітамін К1, який забезпечує нам здоров‘я кісток та згортання крові. А вітамін B9 важливий для організму який росте, а також для вагітних. Чим більше ферментів в помідорі, тим вона червоніша і корисніша. Цибуля порей містить вітаміни групи B, вітамін С, калій, фосфор, магній. Цей продукт майже немає протипоказань для вживання. Особливо корисна при порушеннях травлення, при підвищеному тиску та захворюваннях очей. Цибуля порей досить низькокалорійна. Не менш корисний шпинат для нашого організму. Він справжній супер продукт, що містить велику кількість білка, заліза, вітамінів та мінералів, але при цьому залишається низькокалорійним продуктом. Один листок шпинату містить більш ніж половину добової норми вітаміну К1, що необхідний нам для згортання крові. Фолієва кислота, що міститься в шпинаті корисна для вагітних. Щоб запастися вітамінами, особливо восени, обов’язково приготуйте закуску «Лісова галявина».
Спосіб приготування:
Шампіньйони добре промиваємо протічною водою, очищаємо від плівки під шапочкою та відрізаємо ніжки. Почищені гриби ставимо в каструлю на вогонь, заливаємо 300 мілілітрів води та кип‘ятимо 20 хвилин. Далі проціджуємо та обсмажуємо на антипригарній сковорідці приблизно 15 хвилин. Ставимо в сторону остигати.

салат легкий

Помідору промиваємо теплою водою, видаляємо пупчик та нарізаємо півкружальце. Викладаємо акуратно на середину тарілки. Кругом помідори ставимо обсмажені шампіньйони та готуємо наступні інгредієнти.

закуска поживна

Чистимо цибулю порей, відриваючи зовнішні стебла, які не придатні для споживання та промиваємо водою. Внутрішні стебла цибулі порей нарізаємо невеличкими скибочками. 

закуска вітамінна

Викладаємо рівномірно цибулю порей на помідору та поміж грибами.
Шпинат промиваємо водою, ставимо стекти від зайвої рідини на рушник. Сухим та чистим шпинатом прикрашаємо нашу закуску, попередньо відрізавши хвостики.

закуска проста

Так само промиваємо та просушуємо зелений кріп, відриваємо гілочки та рівномірно прикрашаємо закуску. Зверху посипаємо легенько сіллю та сухими подрібненими італійськими травами. Надзвичайно поживна та повна вітамінів закуска «Лісова галявина» не залишить нікого байдужим, адже корисна вона для всіх. Смачного!

закуска корисна

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert